In de Arnhemse wijk Presikhaaf werden op 18 juni 2023 door een brand meerdere huurwoningen onbewoonbaar. Bezittingen van de bewoners zijn door de brand verloren gegaan. Een zeer heftige gebeurtenis voor alle betrokken partijen. De verhuurder (woningcorporatie Portaal) is bezig de bewoners/huurders elders te huisvesten. In de lokale krant De Gelderlander (onderdeel van het AD) verscheen zaterdag 15 juli 2023 een artikel over de gevolgen van de brand voor de bewoners. Mij werd gevraagd in het artikel een korte duiding te geven over de juridische gevolgen van het onbewoonbaar raken van een huurwoning:

…..’Woningcorporaties zijn niet verplicht om voor vergane huizen vervangende woningen aan te bieden. Wel hebben huurders en verhuurders in die situatie de mogelijkheid om het huurcontract te ontbinden.  De Arnhemse advocaat huurrecht Irwin Dankoor zegt dat gevoelige situaties zoals in Presikhaaf om een gedegen aanpak vragen….’ 

Hieronder de link naar de rest van het artikel (zie het kaderbericht met als kop: ‘Advocaat huurrecht: Ik begrijp de emoties bij de gedupeerden’).

https://lnkd.in/eba5_yfV

Stuur mij een PB als u geen premium account heeft om het bericht te openen.